Воскресенье, 19.05.2024, 00:22
Мой сайт
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Наш опрос
Чи потрібен викладачам персональний сайт?
Всего ответов: 18
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2012 » Декабрь » 7 » Інформація про кафедру
23:20
Інформація про кафедру

наука2.jpgКафедра аерології та охорони праці (заснована у 1940 р.) відіграє у Національному гірничому університеті провідну роль у формуванні фахівців для гірничодобувної та інших галузей промисловості. За роки свого існування кафедра аерології та охорони праці дала путівку в життя багатьом талановитим вченим, висококваліфікованим керівникам науки та виробництва. В багатьох регіонах України, а також далеко за її межами добре відомі їх імена.зарплата.jpg

Виконуючи трудові обов'язки, людина працює не лише заради свого блага, а задля блага суспільства в цілому. Одним із завдань суспільства є забезпечення таких умов праці, які забезпечують високий рівень продуктивності і не чинять негативного впливу на здоров'я працюючих, не завдають шкоди оточуючим людям та довкіллю. При експлуатації машин та механізмів, проектуванні та спорудженні об’єктів, будов, комунікацій, впровадженні технологій, матеріалів, продуктів необхідно перш за все орієнтуватися на збереження здоров’я і безпеки людини, передбачати можливість створення нешкідливих та безпечних умов праці.

девочка.jpgЗважаючи на це кафедра здійснює випуск фахівців з охорони праці та підготовку студентів університету з аерології гірничих підприємств, вентиляції шахт та рудників, охорони праці, безпеки життєдіяльності, гігієни праці, правознавства та ін. Сьогодні колектив кафедри – це професіонали високого рівня, які здійснюють підготовку фахівців з питань охорони праці для всіх галузей промисловості.

Напрям підготовки "Гірництво”.

Спеціальність – 7(8).05030101 "Розробка родовищ та видобування корисних копалин".

Спеціалізація "Охорона праці в гірничому виробництві".пожарный.jpg

Підготовка фахівців вищої кваліфікації здійснюється через аспірантуру та докторантуру за фахом 05.26.01 - "Охорона праці".

Освітні рівні: бакалавр, спеціаліст, магістр.

Форми навчання: денна, заочна, скорочена на базі освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст”.

Терміни навчання: бакалавр – 4 роки, спеціаліст та магістр – 1 рік(на базі бакалаврата).

Діяльність фахівців зi спеціалізацією "Охорона праці в гірничому виробництві” пов'язана з проектуванням систем безпеки праці, організацією та управлінням охороною праці на підприємствах, в установах та організаціях.

вимірювач2.jpgСформована система професійних знань дозволяє нашим випускникам успішно виконувати такі основні функції і завдання в галузі управління охороною праці як: інформаційне забезпечення, навчання, планування, фінансування, організація та координація робіт з охорони праці, реєстрація та облік, пропаганда та виховання безпечної поведiнки, контроль за станом охорони праці,наука1.jpgопрацювання нормативних актiв, професiйний добiр, регламентацiя процесу працi, атестацiя робочих мiсць за умовами працi, паспортизацiя об'єктiв, експертиза, лiцензування та сертифiкацiя, забезпечення безпечностi обладнання, процесiв, будiвель, споруд та територiй, забезпечення санiтарно-гiгiєнiчних умов праці, санiтарно-побутового, лiкувально-профiлактичного та медичного обслуговування, погодження та видача дозволiв, попередження про небезпечнi ситуацiї, розслiдування нещасних випадкiв, професiйних захворювань i аварiй та ін.

парашют.jpgПісля закінчення Національного гірничого університету зі спеціалізацією "Охорона праці в гірничому виробництві” випускники можуть працювати:

на шахтах, рудниках і метрополітенах: на дільницях вентиляції і охорони праці, дегазації і спеціальних робіт; на технологічних дільницях;

у відділах охорони праці, пожежної профілактики, та інших які забезпечують безпеку життєдіяльності працівників на промислових підприємствах в установах та організаціях;

в структурних підрозділах Державного комітету промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду України;

в системі органів Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України;

на командних посадах підрозділів Державної воєнізованої гірничорятувальної служби;

у службах охорони праці місцевих органів виконавчої влади та державних адміністрації;

в підрозділах Фонду соціального страхування від нещасних випадків та ін.

Просмотров: 1307 | Добавил: intruder777 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz