Понедельник, 06.05.2024, 07:24
Мой сайт
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Наш опрос
Чи потрібен викладачам персональний сайт?
Всего ответов: 18
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Февраль » 14 » Щодо навчання з питань охорони праці під час виконання робіт на копіювальних та розмножувальних машинах.
00:47
Щодо навчання з питань охорони праці під час виконання робіт на копіювальних та розмножувальних машинах.
Лист Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України від 23.01.2013 року "Щодо навчання з питань охорони праці під час виконання робіт на копіювальних та розмножувальних машинах".


ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ГІРНИЧОГО НАГЛЯДУ ТА ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 23.01.2013 р.


Щодо навчання з питань охорони праці під час виконання робіт на копіювальних та розмножувальних машинах.

Статтею 18 Закону України «Про охорону праці» визначено, що працівники, зайняті на роботах з підвищеною небезпекою або там, де є потреба у професійному доборі, повинні щороку проходити за рахунок роботодавця спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.
Навчання з питань охорони праці регламентується Типовим положенням про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженим наказом Держнаглядохоронпраці України від 26.01.2005 № 15, зареєстрованим в Мін’юсті України 15.02.2005 за № 231/10511 (далі - Типове положення).
Відповідно до пункту 114 Переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці України 26.01.2005 № 15, зареєстровано-го в Мін’юсті України 15.02.2005 за № 232/10512, роботи на копіювальних та розмножувальних машинах є роботами з підвищеною небезпекою.
У Довіднику кваліфікаційних характеристик професій працівників, випуск 1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності. Професії керівників, професіоналів, фахівців, та технічних службовців. Технічні службовці», визначено вимоги до працівників за професією «Оператор копіювальних та розмножувальних машин».
Завдання та обов’язки. Оператор копіювальних та розмножувальних машин ІІ категорії виконує копіювання оригіналу на папір або формну пластину на копіювальних та розмножувальних електрографічних апаратах і машинах різних систем та конструкцій. Установлює режим копіювання, збільшення копій, розмножує їх з формних пластин або плівок, перевіряє якість копіювання. Розбирає і вирівнює видруковані листи з оригіналом, зшиває комплект на дротошвейній машині. Готує устаткування та матеріали до роботи, регулює устаткування в процесі роботи і чистить його. Веде встановлену документацію.
Повинен знати. Види копіювальних та розмножувальних електрографічних машин, принцип дії та правила їх експлуатації; правила встановлення режиму копіювання; будову та правила експлуатації аркушопідбірних і дротошвейних машин; правила ведення документації.
Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві.
Згідно із додатком 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 № 1290, оператор копіювальних та розмножувальних машин, електрограф, безпосередньо зайняті на електрографічних репродукційних апаратах, відносяться до списку виробництв, робіт, професій і посад, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці (розділ ХХІІ. Робота з радіоактивними речовинами та джерелами іонізуючих випромінювань).
Таким чином, враховуючи вимоги до відповідних працівників, роботи на копіювальних та розмножувальних машинах є роботами з особливим характером праці і відповідно до пункту 114 Переліку робіт з підвищеною небезпекою віднесено до робіт, виконання яких потребує щорічного навчання і перевірки знань відповідних нормативно-правових актів з питань охорони праці посадовими особами та іншими працівниками, безпосередньо зайнятими на таких роботах (розділ 4 Типового положення).
Що стосується навчання з питань охорони праці під час виконання робіт на офісних ксерокопіювальних апаратах настільного типу слід зазначити наступне.
Відповідно до статті 13 Закону України «Про охорону праці» роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці і несе безпосередню відповідальність за порушення зазначених вимог. Роботодавець організовує проведення аудиту охорони праці та лабораторних досліджень умов праці.
Питання щодо шкідливості і небезпечності робіт на офісних копіювальних апаратах настільного типу в конкретних виробничих умовах може бути встановлено за результатами атестації робочих місць за умовами праці у Порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 № 442 та Методичними рекомендаціями щодо проведення робочих місць за умовами праці, які затверджені Мінпраці та МОЗ.
Атестація робочих місць за умовами праці передбачає установлення ступеня шкідливості і небезпечності праці та її характеру за гігієнічною класифікацією. Результати атестації використовуються роботодавцем для визначення пільг і компенсацій, передбачених чинним законодавством.
Відповідальність за своєчасне і якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства, організації.
На підприємствах на основі Переліку робіт з підвищеною небезпекою, з урахуванням специфіки виробництва роботодавцем розробляється і затверджується відповідний перелік з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібно проводити щороку спеціальне навчання і перевірку знань з питань охорони праці.
Враховуючи вищезазначене та відповідно до вимог Типового положення роботодавцю надано право, з урахуванням системи управління охороною праці та проведення оцінки ризику на підприємстві, приймати рішення про доповнення Переліку робіт з підвищеною небезпекою, згідно з яким працівники повинні проходити спеціальне навчання з питань охорони праці.

Перший заступник Голови                                                                                                                                         В. А. Шайтан
Просмотров: 4909 | Добавил: intruder777 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 2
2 Fishpn  
0
РЫБНАЯ ИМПЕРИЯ - интернет игра с выводом денег. Запуск системы 31.03.2014.

Для регистрации нажмите по ссылке: http://fish-empire.net/

Наши Привелегии: Открытая статистика - Вы всегда будете в курсе о текущем положении золота в системе. На проекте не имеется никаких санкций для обмена золота.

Идеальные условия - возможность многократно увеличить свои вложения. Мы предлагаем от 30% до 100% в месяц.

Рост резерва системы - за счет определения средств на рекламу и привлечения в игру новых участников - игроками, работающих по реферальной програме. Оперативная поддержка на приветном форуме. Уникальная среда и ещё множество других приемуществ.

О проекте: РЫБНАЯ ИМПЕРИЯ - интернет игра с выводом денег. Погрузитесь в среду экономической онлайн игры и возведите свою Рыбную Империю, которая всегда будет давать Вам настоящие деньги.

В данной игре Вам нужно приобретать всяких рыб. Каждая рыба дает икру, которую можно выручить на золото. Золото можно обменять за настоящие средства и снять из системы на свои электронные счета.

Все рыбы мечут разное количество икры, чем они больше стоят, тем икры мечут больше. Вы можете покупать любое их количество, у рыб нет срока жизни, они никуда не исчезнут и будут метать Вам икру всегда. Сбор икры осуществляется без потерь и лимитов по времени.

Начинай Играть: Начать играть можно без инвестиций. При регистрации Всем Щука в подарок. Ежедневные бонусы, лотерея, конкурсы, акции. Так же существует партнерская програма. Приводите в систему своих знакомых и близких.

За каждое пополнение счета партнерами, Вы будете иметь 30% от суммы их пополнения. Автоматический ввод в игру и вывод средств на Ваш электронный счет. Мизерная минималка на Payeer, всего 3 RUB. Ваша Рыбная Империя будет давать профит стабильно.

Курс игрового инвентаря: 100 гр. икры = 1 гр. золота. 100 гр. золота = 1 RUB.

Рыбы-------------------Стоимость----------------Доход в день-----------Окупаемость
Щука--------------------90 RUB--------------------1 RUB--------------------90 дней
Минтай-----------------270 RUB------------------3,6 RUB--------------------75 дней
Лосось-----------------810 RUB------------------13,5 RUB-------------------60 дней
Осетр------------------2430 RUB-----------------54 RUB---------------------45 дней
Белуга-----------------7290 RUB-----------------243 RUB--------------------30 дней

1 Марина  
0
конспект лекций

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz